Sdílená prodejna SPOLU label

Tvoříme prostor, kde SPOLU s dalšími lokálními tvůrci nabízíme, co umíme. Najdete tak u nás jen výrobky, které tvoří malá firma nebo jednotlivec.

 Tito tvůrci přemýšlejí nad dopadem na životní prostředí a udržitelnost jim není lhostejná. Spojujeme lidi, kteří do svých výrobků dávají kousek sebe. 

K nám nepřijdete jen pro kávu nebo svíčku, ale taky pro příběhy skutečných osobností, kteří za nimi stojí.

Jediné místo v Havířově, kde najdete lokální tvorbu českých tvůrců.

Najdeš nás v Havířově

Adresa: Chopinova 103/7, Havířov 73601

 

 Otevírací doba:

pondělí 9-16:30

úterý 9-16:30

středa 9-16:30

čtvrtek 9-16:30

pátek 9-15

 

 

 

Koho u nás najdeš:

 


 

Kimmy CandlesJust for youNally13Mybelka12AlmaRodinná praírna kávy Don Franko1115ja_jsem_spolu_label211617201819a

 


 

"Zjisti více o tvůrcích, se kterými spolupracujeme."

 


 

Kimmy Candles - založila Kim, aby mohla sdílet klid, pohodu a dobrou atmosféru. Začalo to svíčkami, které se vyrábí v Rakovníku. Jsou sójové, veganské, netoxické, dlouho hoří a nádherně voní. Dnes už v jejím portfoliu najdete i difuzéry a vonné vosky. Logo Kimmy Candles má i skrytý význam. Vzhled loga je inspirován starou čínskou mincí, která nosí majiteli štěstí a bohatství. Takže od teď si při zapálení jejich svíček můžete být jisti, že vás štěstí nemine.

 

462-1_mala-sojova-svicka-svestky-a-rebarbora

 

Just for youBára JUSTová, máma dvou skvělých kluků, úžasně energická žena. Měla stále pocit, že nutně potřebuje do toho mužského světa vnést něco holčičího.Začalo to v listopadu 2017 výrobou náramků pro kamarádky k Vánocům, náramky se líbily a ona tomu prostě propadla...

 "... slyším babičku, jak by řekla: "Baróšku, s červeným diplomem vyrábíš náramky?"

a já bych jí na to řekla: "Jo, babi, a děsně mě to baví..."

 

 

Just for you obr

 

Nallu - malá firma, ve které se zajímají o zdravou chůzi. Dosavadní cesta je vede k souladu s přírodou a k respektování vlastního těla. Tvoří ve Slavičíně, městečku uprostřed Bílých Karpat, které má dlouholetou obuvnickou tradici.

Jejich sandály vyrábí výhradně z materiálů vyrobených v České republice. Dlouho si lámali hlavu nad tím, co by bylo pro naše nohy nejlepší a zároveň věděli, že jim chtějí poskytnout co největší svobodu.

 

Nallu botka

 

 

 

 

 

Pražírna Don Franko - rodinná pražírna z Těrlicka, kde kávu praží od roku 2017. Nejdůležitější je pro ně kvalita kávy, proto průběžně vylepšují technologii pražení a proces výroby.

 

Dováží zelené zrnka sklizena na mnoha kávových plantážích z celého Světa. Nejčastěji z Jižní a Střední Ameriky, ale také mírně intenzivnější kávy arabica z Afriky.

 

Bára praží kávu 

 

 

Alma - přírodní kosmetika z Brna. Alma vznikla jako touha předávat krásno. Touha po zdravé a krásné pleti, bez ekzémů a bez akné. Touha nedávat na naše děti chemii a vytvořit něco, co bude dávat smysl a krásu i dalším ženám. V kosmetice Almy tak najdete pouze přírodní složky, s láskou a péčí vybírané. Vše co v Almě vytvoří, vzniká po dlouhých debatách, konzultacích a zkoušeních. Záleží jim na tom, co pro Vás tvoří.

 

alma olej

 

Mybelka - Agnieszka chtěla už od nejmladších let chtěla dělat něco, co bude spojeného s módou. A Adam ji v tom podpořil a vnukl nápad, že si holka může sestavit kabelku podle sebe. A tak za covidu vznikla Mybelka.
  
Spojení kůže, kabelek a konfigurátoru, kde si zákaznice může kabelku zvolit podle svých představ. Všechny kabelky tedy šijí až ve chvíli, kdy si zákaznice kabelku objedná. Kabelky šijí z hovězí kůže. Na všem začali pracovat v březnu 2020 a v září 2020 již prodávali první kusy.

 

mybelka kableka

 
 
Já jsem - Afirmační karty vzniky v podstatě pro Verčinou potřebu. Chtěla kartičky s afirmacemi, které bude mít denně na stole a vždy, když se na ně podívá afirmaci si zopakuje. Na trhu jsem však nenašla nic, co by odpovídalo jejím představám, a tak jsem si je jako grafička navrhla sama.
 
Na každé kartě je afirmace ve spojení Já jsem ---, jelikož to je ta nejsilnější formulace pro naše podvědomí; k tomu jedny nebo dvě další afirmace z knihy Miluj svůj život od Louise L. Hay. Každá karta má jednoduchou siluetu zvířete, jelikož věří, že skrze zvířata můžeme komunikovat s vyššími světy. Silueta je doplněna ruční měděnou rytinou, která funguje jako runa.

 

ja_jsem

 
 
volkynevolky - Je super dobrodružství, při kterém se určitě pořádně nasmějete. Pokud do toho půjdete fakt naplno, zavedou vás na hranici své komfortní zóny a tak se můžete naučit spoustu věcí o vás samotných i o vašich vztazích. Nebo si prostě jen užijete zábavu. A to vám autorky Julie a Ingrid garantují, protože všechny výzvy pro vás poctivě testují. Stavte se pro zážitkovou knihu pro páry.

 

volkynevolky_produkt

 
 
Indijánka - Tvoří eko dekorace v podobě mini květináčů, svíček, podtácků, mýdlenek a dalších doplňků. Dále vyrábí brože, plakáty a záložky s moudrými i humornými text.
 
Vše ručně, s úctou k přírodě v podhůří Orlických hor .... s lehkostí, hravosti a humorem ♥

 

indijanka_produkt

 
 
Vitalia Art - Chtěli byste zachovat nejkrásnější chvíle jara a léta ve špercích, které si po celý rok můžete užívat, které můžete věnovat manželce nebo blízké osobě, abychom jí připomínali nejteplejší dny a nejhezčí vzpomínky?
 
Ručně vyráběné šperky z pryskyřice a pravých květin budou vždy připomínat teplo slunce. Kovové komponenty jsou z chirurgické oceli.

 

vitaliaart_produkty

 
Tým výtvarníků a přátel, kteří sdílejí lásku ke knihám a papíru. Zakládají si na tom, aby každý titul byl unikátní a umožnil čtenáři dobrodružný zážitek ze čtení i prohlížení. Chtějí také, aby kniha žilá dál, i potom, co ji zavřete. Proto v každé knize naleznete “tip na různé tvůrčí aktivity” s daným příběhem spojené.
 
Jejich knihy jsou často dělané ručně a v malém nákladu. Spolupracují s mladými výtvarníky a velkou péči věnují také grafické úpravě, aby kniha rozvíjela i estetické cítění dítěte.
 
 
 
Vznikají spojením stabilizovaných rostlin a kovových či dřevěných obručí, jako unikátní dekorace do interiéru.
 
Nádhernosti nabízejí absolutní minimalismus, ale i veselé neotřelé kousky. Každý věneček je originál a Radka je moc vděčná za své zákaznice, díky kterým má tento malý projekt smysl :-)
 
 
 
Ručně míchaný přírodní kosmetikou, která je vyráběna s láskou u nás v Česku. Kosmetika je vyráběna z nejkvalitnějších surovin. Složení se snaží vymýšlet tak, aby neobsahovalo zbytečné složky navíc, snaží se o složení plné pouze účinných a potřebných látek.
 
Mezi naše cíle patří šetřit přírodu i naši pleť, proto produkty nemají žádné zbytečné obaly, ani etiketu plnou chemického složení.
 
 
 
Vavito hračky jsou vyráběny šikovnými řemeslníky s láskou k přírodě. Masivní dřevo, které je získáno z legálních plodin, se suší ve vlastní sušárně, což zaručuje mimořádnou trvanlivost hraček. Pečlivě je dohlíženo na každou fázi výroby.
 
Hračky reagují na univerzální potřeby dětí v různých fázích vývoje. Stimulují představivost a kreativitu, díky nimž si malé děti osvojují dovednosti nezbytné pro úspěšný život v dospělosti. Učí jemné motorice a zručnosti. 
 
 
Továrna na posílání radosti a to jen díky maličkostem. Tým rodiny a kamarádů, kteří chtějí vrátit tradici posílání přáníček zpět mezi nás. Vše s důrazem na životní prostředí. Své si u nich najde každý milovník papírenského prostředí, plánování i to do listů.
 
 
 
Láskobraní je oslava lásky, té vaší. Právě proto je pro Zuzku a Ivču osobní přístup prioritou číslo jedna. Rády vám pomůžou se svatebními přípravami, vytvoří svatební oznámení, uvážou kytice, vyzdobí obřad a hostinu podle vašich představ a postarají se o hladký průběh celého svatebního dne, abyste si ho mohli užít s čistou hlavou a bez starostí.
 
 
 
Produkty pro tebe vytvořily v malé rodinné manufaktuře u Těrlické přehrady. Vše co tady najdeš vyrábí ručně, s největší možnou pečlivostí, takže každý kousek je jedinečný a neopakovatelný. Tvoří svíčky, svícny i dekorace, vše v souladu s přírodou.
 
 
Všechny jejich produkty jsou vyrobeny zodpovědně v České republice. Jejich výroba podporuje poctivé české řemeslo a zároveň zaručuje nízkou ekologickou stopu.
 
Znovu použitelnost jejich produktů je pro ně priorita. V našem obchůdku najdete jejich skleněná brčka.
 
 
Tvoří Natálie už od roku 2019. Vobrousek je vyroben výhradně z přírodních materiálů. Certifikovaná 100 % bavlna, včelí vosk, jojobový olej a pryskyřice – to je vše, co je potřeba k jeho vzniku. Zanikne ještě jednodušeji, stačí ho dát na kompost. Navíc rád podporuje včely. Ke každému kousku tak dává semínka rostlin, které mají obzvlášť rády. Vobrousek je přirozeně antibakteriální a je vyroben v ČR.
 
 
 
Pomáhat zvířatům v nouzi je jejich poselstvím. Využívat ekologické a etické materiály je jejich podmínkou. Dávat práci místním lidem je jejich volbou. Přinášet originální a designové produkty je jejich radostí. Z každého produktu pro vaše domácí mazlíčky věnují část výdělku na psí útulky.
 
 
 
Bára již několik let tvoří pod značkou BramboO. Vyrábí plastové ručně kreslené brože, náušnice a přívěsky.
 
 
 
Terka tvoří originální lanové šperky i v kombinaci s pruženkou, lano pošité perlami, malované korálky na laně, náramky s minerálem nebo drúzou, zkrátka originální kusy, které rozsvítí váš outfit.
 
 
 
Všechny produkty jsou formulovány s láskou a respektem k přírodě a lidské pokožce. Vždy se snaží o šetrnou výrobu produktů v malých šaržích, aby se zachovalo co nejvíce cenných a aktivních látek.
 
U výroby přírodních mýdel se drží tradiční výrobní metody „za studena“. K ovonění používá éterické oleje a přidává různé druhy jílů, bylinek, másel a olejů vždy tak, aby výsledný produkt lahodil všem smyslům.
  
 
Dělají ponožky. Někdy obyčejné, avšak krásné. Jindy na ně designéři vnáší neotřelé pohledy. Vyrábí je v České republice. Z co nejkvalitnějších materiálů. Ponožkárna byla představena na podzim 2016.
 
Za zrodem stojí Salvátor Soška, za kreativní stránkou značky Jakub Janošík. Nehledejte v tom žádný velký přesah. Jde jen o malý detail pro radost.
 
 
Tereza ví, že svět není jen černobílý, ale po narození jejího prvního syna zjistila, jak jsou právě tyto dvě barvy v životě každého děťátka důležité.
 
Protože marně pátrala po kontrastních kartičkách (v roce 2018 byl tento pojem v ČR ještě v plenkách), které by se jí líbily a splňovaly její představu kvality, rozhodla se pár takových vytvořit sama. Zaujaly nejen zrak jejího prvního syna Kryštofa, ale i jejího manžela Marka, který přišel s nápadem, aby kartičky představila i jiným maminkám.
 
V našem obchůdku najdete kontrastní kartičky, knížky říkanky i náramky na ruce a nohy pro miminka.
 
 
 
Lu.Lo bags je slovenská rodinná značka zrozená z nadšení pro design a poctivou ruční práci. Věnují se převážně výrobě tašek, batohů a doplňků, které charakterizuje nadčasovost, minimalistický styl a kvalita materiálů.
 
 
 
Marta pochází ze Slovenska a tvoří nádherné stříbrné a zlaté šperky z recyklovaného zlata nebo stříbra. Najdete u nás náušnice, prstýnky i náhrdelníky.
 
 
 
Dvě kamarádky, Katka a Jana, které tvoří čepice a čelenky s láskou, z té nejkvalitnější organické bavlny s GOTS certifikátem. To vše v České republice s důrazem na precizní zpracování i respekt k přírodě.